Workshop huidskleuren febr 2023

Omdat er in de lessen veel vragen zijn over huidskleuren, over de verschillende basis kleuren, soorten licht, warme en koude kleuren, schaduw kleuren, gaan we gezamenlijk een les hieraan besteden. Ik heb een workshop voorbereid met voorbeelden en mogelijkheden en iedereen mag er zelf mee gaan oefenen.

Lesseizoen gaat weer beginnen!

Donderdagavond 19.30 tot 22.00 in atelier in Voorburg
Vrijdagochtend 10.00 tot 12.30 in atelier in Voorburg
Zaterdagochtend 10.00 tot 13.00 bij Brugman in Voorburg

Voor info of een proefles stuur me een berichtje!

Tot 30 augustus expo bij Brugman

 

Omdat ik vanaf zaterdag 3 september les ga geven bij Brugman van 10.00 tot 13.00 is er nu werk te zien van mij in het Art Cafe Voorburg.

Je kunt gratis een proefles aanvragen, meer info vind je op de site van Brugman  http://www.brugman-art.nl

 

3 Kunstenaars

In mei mocht ik deelnemen aan de kleureditie van  3 Kunstenaars https://driekunstenaars.nl een verbindend concept, waarbij je de kunstenaar kunt ontmoeten, bij jou thuis, op je werk, of tijdens een online meeting. Het gaat om de ontmoeting. Deze ontmoeting vond plaats in de vorm van een open huis. Een bijzondere ervaring rijker. Op de site van 3 Kunstenaars vind je verschillende kunstenaars verbonden door een gezamenlijk thema, laat je inspireren door hun werk. En schrijf je in voor de nieuwsbrief zodat je een volgende keer weet wat er gaat gebeuren.

 

 

 

Seizoen 2021/22

De donderdagavond les is begonnen, geen mixed media maar normale schilderles met wat extra aandacht voor vrijer werken en materiaal uitproberen.

Op de vrijdagochtend is er een plek vrijgekomen, dus als je zin hebt ben je welkom om een gratis proefles mee te doen. Binnenkort gaan we een theorieles over kleurleer doen met een gezamenlijke opdracht.

kleurstudie voorbeelden

 

Corona maatregelen;

tijdens de lockdown waren er gratis online lessen, mocht er een tweede lockdown komen dan zal ik dat waarschijnlijk weer oppakken want t was een groot succes.  Nu we weer schilderlessen in t atelier hebben, zitten we op voldoende afstand van elkaar, is er ventilatie en hebben we af gesproken dat als iemand iets heeft wat richting verkoudheid oid neigt hij of zij thuis blijft. Omdat makkelijker te maken betaal je per les en niet per maand, zodat t je geen geld kost om af te zeggen. Deze afspraken gelden totdat er een vaccin of andere oplossing is. Verder zit iedereen achter zijn vaste ezel en is er ontsmettingsgel aanwezig.

Mixed media 

Op donderdagavond wil ik beginnen met een mixed media groep, mocht je geïnteresseerd zijn dan laat t me weten! We starten vanaf 3 personen.

September 2020

Start “nieuwe” seizoen,

Eigenlijk natuurlijk niet nieuw omdat we gewoon door zijn gegaan, wel weer een paar nieuwe cursisten erbij waardoor de groep nu vol is op vrijdag. In de planning zit nu de donderdagavond, mixed media schilderen met meer vrijheid en materialen, als je de traditionele methode even hebt gehad en eens lekker vrij wilt gaan werken en alle mogelijkheden van verschillende materialen gecombineerd gebruiken wilt ontdekken. Iedere maand werken we met een materialen thema en een opdracht, waarmee je zelf je eigen grenzen en die van de materialen gaat ontdekken.

Zomervakantie 2020

Omdat de normale lessen vervielen tijdens de lockdown en vakantie nogal beperkt mogelijk was heb ik besloten om de zomervakantieperiode gewoon door te gaan met lessen. Er is voldoende afstand, en ventilatie dus dat was geen probleem. Wat kleinere groepjes maar daardoor wel extra aandacht en ruimte. T is iedereen goed bevallen.

 

April en mei 2020

Tijdens de lockdown zijn de lessen doorgegaan, via Zoom, iedere vrijdagochtend was er online schilderles en iedereen mocht gratis meedoen. T was voor mij ook een experiment, wel een erg leuk experiment met een wekelijks groeiende groep proefkonijnen. 10 weken waarin we veel verschillende technieken hebben geprobeerd en vooral heel vrij hebben gewerkt. Met verassend mooi resultaat! De groep groeide wekelijks en een aantal mensen komen sindsdien naar de inmiddels weer “normale 1,5 meter” les. Door t enthousiasme vanuit de groep zit ik te denken om een mixed media les op donderdagavond te starten. Mocht je interesse in vrijer werk hebben dan hoor ik dat graag, we starten vanaf 3 personen.

 

Extra’s tijdens de schilderlessen,          febr 2020

t lijkt me een goede aanvulling om tijdens de schilderlessen af en toe een dagdeel te vullen met gezamenlijk een onderwerp uitdiepen. Dit kunnen technieklessen zijn of andere onderwerpen waar ik tegenaan loop, in ieder geval wat extra aandacht voor dingen waar je bij t schilderen mee te maken hebt. Iedereen is vrij om te beslissen of zon onderwerp iets is waar je aan mee wil doen, soms weet je ergens genoeg vanaf, of ligt je interesse ergens anders, dan ga je lekker met je eigen werk door. De afgelopen tijd hebben we 2 heel verschillende dingen gedaan,

de 1e;         start een art journal, doe dagelijks iets in je journal, met de nadruk op vrij werken.

T 2e;          toonwaarden, na de theorie zijn we hier een oefening mee gaan doen met als basis zwart wit en 10 grijstonen.

 

 

Portret van Kajol,       januari 2020

afgeleverd bij Sharita, hoop snel een foto te krijgen hoe t hangt! Vooralsnog,

Schilderles,     sinds sept 2019

alweer een tijdje bezig met een heel gezellige groep op vrijdagochtend, doe een keertje mee met de schilderlessen in mijn atelier in Voorburg. Schilderen met acryl, olie of gouache, t kan allemaal, t ligt klaar om eens uit te proberen. Iedereen kan elk moment instromen en beginnen met zijn eigen project. Je hebt vast al wat ideeën in je hoofd, ik help je graag om ze op een doek te zetten. Of begin klein, met schetsjes, of in een artjournal. Zijn de ideeën juist datgene wat je moeilijk vindt, dan vinden we samen een oplossing. Ik vertel en laat zien hoe ik dat doe.

Neem contact met me op voor een proefles,   tot snel!  vragen@anne-bos.nl

 

 

100 heads in 100 days!     5 augustus 2019

T is gelukt, in 100 dagen 100 portretten van mensen die ik ken, of volg via instagram. Met name jonge vrouwen plaatsen selfies, dat zie je aan t overzicht. Vandaar dat ik af en toe ook profielfotos van andere social media heb gehaald (paar mannen erbij gesmokkeld). De portretten zijn klein 10x15cm en gemaakt op karton, waar ik nog een stapel van had liggen, die stapel bleek lang niet genoeg te zijn, 100 is meer dan ik dacht. Ze zijn gemaakt met gouach. Omdat ik wilde proberen twijfel en moeilijk doen buiten de deur te houden, heb ik een tijdslimiet van 1 uur per portret genomen (soms werd dat iets langer). De challenge gaat nog steeds door en is te volgen of aan mee te doen #100heads op instagram. Ik had vooraf met mezelf afgesproken dat ik ook mislukte portretten zou plaatsen, en daar zitten er aardig wat van tussen.

100 heads in mijn atelier

Zelfportret  18 mei 2019

Toch besloten om mee te doen met de groepsopdracht van portretschilderen bij Remco Hazenbroek, http://www.remigius.eu een zelfportret. Ik werk al jaren aan een serie schilderijen met in de hoofdrol mijn rode schoenen, die staan natuurlijk symbool voor van alles, maar dat vind ik te persoonlijk om hier te plaatsen. Wel vond ik een stukje in de krant over rode schoenen, weet helaas niet wie het geschreven heeft. Onder t zelfportret staat t stukje, klik erop om te kunnen lezen.

 

 

Het familieportret hangt  sept 2018

Portret van mijn lieve schoonfamilie, in de kleuren van hun nieuwe huis,  100x100cm olieverf.

 

 

Verkocht voor Warchild! 2018

Dit is hoe t werk er nu bij hangt thuis bij blije nieuwe eigenaren.